TTT Emmen

De leukste manier om uw voortuigbeheersing te vergroten!

Door middel van een uitvoerige testsessies is fase 1 van het Test Track Thedinga (TTT) circuit te Emmen door verschillende experts onder de loep genomen, met verschillende foto's & filmpjes hiervan als bewijs.

Conclusie: Een zeer mooi stuk asfalt dat absoluut geschikt is om de rijvaardigheid op te krikken!

afbeelding TTT Emmen

Driften op het TTT Emmen

Vanaf half negen zijn de deelnemers van harte welkom voor de inschrijving, daarnaast moet er door de rijder zelf rekening worden gehouden met de tijd die het in beslag neemt om banden te wisselen en/of de driftauto af te laden.

Na de inschrijving en briefing beginnen de trainingssessies om tien uur. Er wordt tot vier uur in drie groepen gedrift , met een korte pauze om één uur.

De drie groepen rijden dus ieder uur ongeveer 17 minuten, de overige tijd wordt gebruikt om de baan nat te sproeien. Tijdens de een driftsessie wordt een zeer korte stop gehouden (1 min) om een rijderswissel te doen indien gewenst. Vanzelfsprekend gaan wij voor de maximale rijtijd.

Dagindeling (afhankelijk of het een dag of middag progamma is!)

 • De rijders worden vanaf 9 uur verwacht op het circuit voor de inschrijving, eventueel afladen van auto’s of het verwisselen van banden.
 • Om half 10 zijn de rijders welkom in de kantine voor de briefing.
 • De eerste groep begint om 10.00 uur met driften. Dit zijn de ervaren drifters die de theorie niet nodig hebben. De overige twee groepen krijgen een theoretische uitleg over het driften. Hierin zullen verschillende technieken besproken worden, zodat deze in hieropvolgende sessie in praktijk gebracht kunnen worden.
 • Tot 13.00 uur zal iedere groep drie sessies rijden , waarbij tussentijds de baan nat wordt gehouden om het materiaal minder te belasten.
 • Om 13.00 uur is er een korte pauze met lunch om de innerlijke mens te versterken (niet inbegrepen bij de prijs). De pauze biedt ook de mogelijkheid voor de rijders om vragen te stellen aan de instructeurs en medewerkers.
 • Om 13.30 uur ligt de baan weer klaar en vervolgen we de driftsessies tot 17.00 uur . Aan het eind van de dag volgt een evaluatie, waarna iedereen weer moe (geloof ons maar) en voldaan huiswaarts keert.

Test Track Thedinga te Emmen heeft goed overzicht over de gehele baan. Mits gekleed op de weersomstandigheden is dit een ideale locatie om je familie en vrienden uit te nodigen om dit spektakel te aanschouwen!

* Het programma kan per keer verschillen, dit geeft in grote lijnen de dagindeling weer.

afbeelding TTT Emmen

Zelf geen driftauto?

Indien je geen geschikte achterwiel-aangedreven auto hebt voor het driften, of je je auto hier liever niet voor inzet, dan heeft Garage Caspers te Eelde (Groningen) verschillende raceauto’s voor je klaar staan. Volgens het Arrive ’n Drive principe hoef je enkel op de afgesproken tijd bij het circuit te melden. Driftcursus.nl zorgt er in samenwerking met Garage Caspers voor dat de auto voor je klaar staat! Aankomen en rijden, de meest ontspannen manier om een dag op een circuit door te brengen.

 

Meer informatie driftauto huren

Inschrijven

De inschrijfkosten voor de drifttrainingen bedragen €300,- Dit kan gedeeld worden met een tweede chauffeur door de rijderswissel gedurende de sessie. Inschrijven kan via ons online inschrijfformulier.

Omdat wij sterk geloven in het principe 'Leren door te doen' zullen wij ons inzetten voor de maximale rijtijd voor iedere rijder.

Spelregels

 • De auto moet achterwiel-aangedreven zijn.
 • De auto's moeten gekentekend zijn en APK waardig zijn.
 • Inschrijving moet van te voren gebeuren (kan niet op de dag zelf).
 • Auto's mogen niet meer dan 89 dB produceren (standaard straatauto's). Dit wordt per auto gemeten. Bij te hoge metingen wordt deelname uitgesloten zonder restitutie van het inschrijfgeld!
 • Rijders met weinig/geen ervaring zijn verplicht om instructie af te nemen, (Meer informatie driftinstructie). Dit vanwege de veiligheid en het behoud van de baan en het rijplezier van uzelf en de andere rijders.

Uitgebreide informatie over o.a. de voorwaarden is verkrijgbaar via info@driftcursus.nl.

Het adres van dit circuit is:
Veenakkers 25
7881 XA
Emmer-Compascuum (vlak bij Emmen)

Klaar om te driften? Meld je nu aan!

Online aanmelden driftdagen