Midland circuit te Lelystad

Sommigen noemen het Midland circuit in Lelystad het mooiste en veiligste oval-circuit van Europa. Het Midland circuit is gelegen nabij Lelystad Airport. De accomodatie is geheel verhard. Het circuit bestaat uit meerdere asfaltbanen, waaronder een ovalbaan voor Autospeedway en Stockcarracing en een asfaltbaan voor kartraces. In een combinatie van beide banen worden onder meer slalomtests en andere takken van auto- en motorsport gehouden.

Het oval circuit wordt gebruikt voor: driften, slalomtesten, motorsport, stockcarracing, kartraces en diverse andere takken van auto- en motorsport en rijvaardigheidstrainingen. Er zijn enkele grote tribunes en twee kantines. Parkeergelegenheid is er volop.

Driften op het Midland circuit

Omdat wij driftdagen organiseren vanuit het principe 'Leren door te doen', zullen wij ons inzetten voor een maximale rijtijd voor iedere deelnemer. Vanaf half negen zijn de deelnemers van harte welkom voor de inschrijving, daarnaast moet er door de rijder zelf rekening worden gehouden met de tijd die het in beslag neemt om banden te wisselen en/of de driftauto af te laden.

Er wordt tot vier uur 's middags in twee groepen gedrift. Met een korte pauze om één uur.

De twee groepen rijden dus ieder uur ongeveer 25 minuten, de overige tijd wordt gebruikt om de baan nat te sproeien. Tijdens de een driftsessie wordt een zeer korte stop gehouden (1 min) om een rijderswissel te doen (indien gewenst). Vanzelfsprekend gaan wij voor de maximale rijtijd.

Het midland circuit heeft een mooie tribune met goed overzicht over de gehele baan. Mits gekleed op de weersomstandigheden is dit een ideale locatie om je familie en vrienden uit te nodigen om dit spektakel te aanschouwen.

Het dagprogamma

 • 08:00 de poort gaat open

 • 09:00 De rijders worden vanaf 9 uur verwacht op het circuit voor de inschrijving. Eventueel afladen van auto’s of het verwisselen van banden.

 • 09:30 Om half 10 zijn de rijders welkom in de kantine voor de briefing.

 • 10:00 De eerste groep begint om 10.00 uur met driften. Dit zijn de ervaren drifters die de theorie niet nodig hebben. De overige twee groepen krijgen een theoretische uitleg over het driften. Hierin zullen verschillende technieken besproken worden, zodat deze in hieropvolgende sessie in praktijk gebracht kunnen worden.

 • Tot 13.00 uur zal iedere groep drie sessies rijden , waarbij tussentijds de baan nat wordt gehouden om het materiaal minder te belasten.

 • 13.00 uur is er een korte pauze met lunch om de innerlijke mens te versterken (niet inbegrepen bij de prijs). De pauze biedt ook de mogelijkheid voor de rijders om vragen te stellen aan de instructeurs en medewerkers.

 • Tot 13.30 uur ligt de baan weer klaar en vervolgen we de driftsessies tot 17.00 uur . Aan het eind van de dag volgt een evaluatie, waarna iedereen weer moe (geloof ons maar) en voldaan huiswaarts keert.
afbeelding Lelystad midland

Kenmerken van het Midland circuit

Het circuit bestaat uit:

1. Ingang

2. Rennerskwartier

3. Tribunes, overdekt en open

4. Jurytoren, kantine 60 pers. + start/finish

5. Recreatie kartbaan

6. Kantine 200 pers.

De lengte van de oval bedraagt 425 meter. De lengte van de oval + de wedstrijdkartbaan is 1.100 meter.

De oval- en asfaltbaan zijn omgeven door een publiekswal. Er zijn tribunes met 1.500 zitplaatsen, een kantine met 250 zitplaatsen en een wedstrijdtoren met daaronder een kleine kantine met 60 zitplaatsen. De grote kantine wordt gebruikt bij grote evenementen. De aan de baan gelegen kleine kantine heeft 60 zitplaatsen en hier worden versnaperingen zoals broodjes, koffie, limonade, snoep en soep verkocht. Bovendien zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen.

Zelf geen driftauto?

Indien je geen geschikte achterwiel-aangedreven auto hebt voor het driften, of je je auto hier liever niet voor inzet, dan heeft Garage Caspers (Groningen) verschillende raceauto’s voor je klaar staan. Volgens het Arrive ’n Drive principe hoef je je alleen op de afgesproken tijd bij het circuit te melden. Driftcursus.nl zorgt er in samenwerking met Garage Caspers (voorheen Caspers Track) voor dat de auto voor je klaarstaat! Aankomen en rijden, de meest ontspannen manier om een dag op een circuit door te brengen.

Meer informatie driftauto huren

Inschrijven

De inschrijfkosten zijn per klasse; er is een beginners klasse en een gevorderderde klasse. De kosten kunnen gedeeld worden met een tweede chauffeur door de rijderswissel gedurende de sessie. Inschrijven kan via ons online inschrijfformulier.

Bij inschrijving willen we graag van je weten:

 • Naam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Email
 • Eigen auto/ auto huren
 • Indien eigen auto, welk type
 • Niveau: Beginnend tot redelijk / Goed/ Zeer ervaren

Spelregels

 • De auto moet achterwiel-aangedreven zijn.
 • De auto's moeten gekentekend zijn en APK waardig zijn.
 • Inschrijving moet van te voren gebeuren (kan niet op de dag zelf).
 • Auto's mogen niet meer dan 89 dB produceren (standaard straatauto's). Dit wordt per auto gemeten. Bij te hoge metingen wordt deelname uitgesloten zonder restitutie van het inschrijfgeld!
 • Rijders met weinig/geen ervaring zijn verplicht om instructie af te nemen, €30,- per sessie / € 50, voor twee sessies (Meer informatie driftinstructie). Dit vanwege de veiligheid en het behoud van de baan en het rijplezier van uzelf en de andere rijders.

Het adres van het Midland circuit:
Talingweg 89
8218NX
Lelystad (Flevoland)

Meer informatie over o.a. de voorwaarden en de mogelijkheden is verkrijgbaar via info@driftcursus.nl.

Klaar om te driften? Meld je nu aan!

Online aanmelden driftdagen