Wat heb ik nodig om te driften?

Ga je voor de eerste keer driften? Op deze pagina lees je wat je nodig hebt!

Achterwiel-aangedreven auto

Driften is een sport voor achterwiel-aangedreven auto’s. Met de juiste techniek en de voet op het gas gaat de auto “als vanzelf” glijden. Voorwiel aangedreven auto’s zijn dan ook – mede gezien de toenemende professionalisering in de sport – NIET welkom op onze cursus- en andere dagen.

Meer informatie over het huren van een driftauto

Degelijk voertuig

Een driftdag is feitelijk alleen toegankelijk voor APK-gekeurde auto’s met een kenteken. Vanzelfsprekend mag de auto geen vloeistoffen lekken en moet het voertuig degelijke remmen en remlichten hebben.

Mocht je toch willen komen met een auto zonder kenteken, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we of we -afhankelijk van locatie- de auto toch mee kunnen laten rijden.

Meer informatie over het huren van een driftauto

Banden

Het is raadzaam extra achterbanden mee te nemen. Hoewel we op alle locaties de baan nat houden kan het ook weleens leuk zijn om op droog asfalt te driften; daar ligt het rubberverbruik aanzienlijk hoger. Gouden tip: zet de druk in je achterbanden op minimaal 4 bar (voor de liefhebber: Wan-Li banden zijn perfect). Denk aan goede voorbanden en schakel eventueel je ABS en de traction control uit.

Daarnaast wil je met je voorbanden wél grip wil hebben, zorg dus ook voor goede voorbanden. Te weinig grip voor, zorgt voor onderstuur waardoor het driften met een auto veel moeilijker wordt.

Helm & andere veiligheidvoorzieningen

Alle rijders en bijrijders zijn verplicht een helm te dragen. Brandwerende (race-) kleding wordt geadviseerd. Daarnaast is het raadzaam om een rolkooi en minimaal een vierpuntsgordel in je auto te zetten.

ATP Papenburg
In Papenburg gelden nog een aantal aanvullende regels. Zo mag er op de baan niet gerookt worden (in de kantine wel), er mogen absoluut geen foto’s gemaakt worden (mobiele telefoons worden afgeplakt) en toeschouwers zijn niet toegestaan.

Verantwoordelijkheid

Driften is een sportieve training die zowel fysieke als financiële risico's met zich meebrengt. Activiteiten op een circuit vallen niet onder reguliere verzekeringen en zijn voor eigen verantwoordelijkheid.